Home alone i helgen...

Igår när Helena, Eiris och jag käkade middag säger helt plötsligt Eiris:
- Hon tappade skon...Askungen...
Varpå Helena svarar:
- Ja det gjorde hon och va hände sen då?
- Sen kom roboten...
Helena ser storögt på mig:
- Va har ni läst för saga? =)

Hon är härlig Eiris. Det va så här att tidigare på dagen hade vi målat i en av hennes målarböcker, en robot, som hon sen satte klistermärken på...askungen å hennes sko bl.a. Sen snurrade hon ihop allt å berättade sin egen mer moderna historia om Askungen ;P typ

Idag har det varit vaarmt å sköönt m strålande solsken så gott som hela dan. När jag äntligen fått i min frukost bestämde vi oss för att gå ner till lekparken å packade ryggan m böcker, pennor, papper å lite annat. Jag drog på mig shorts (å visar då mina vita orakade ben) men tänkte att ja känner iaf ingen här så det gör inget å Eiris bryr sig inte direkt. Hinner inte mer än upp på vägen så hör ja en bil komma körande bakom oss å nån som ropar "Hey!" Där kommer såklart den enda människa ja känner här i byn (förutom dom ja bor hos då)...Tack å lov att ja inte känner några snygga killar här än...nu va det "bara" Emma m sina kids. Men nästa gång kanske man inte har den turen (",)  så nu gäller d att hålla koll på vad slags kläder som används...

Ikväll blir d å stanna hemma för har inga rena kläder men imorgon ska ja ta mig en tur till puben en bit härifrån å kolla in folket här =)  Håll tummarna för att det här är ett bra ställe för raggning! Alltså att killarna är snygga, rika, charmiga, roliga, givmilda med några dagars skäggstubb och såklart är singlar...är d att begära för mycke?! ;)


 
...en sån här kanske *slurp*

Vi får se om HAN dyker in i mitt liv imorgon kväll...

Återkommer på söndag om ja inte är för bakis då ;P

bilder bilder bilder....


...england fr luften...


...glassbilen, ja vet den ska va blå å sälja storpack men inte här inte...


...varning för ankor...tycker att varning för svanar hade passat bättre...
                                                               
...mitt rum...duschen m start/stop knapp å bild över kanalen i Bath...
                                  

...återigen, kanalen i Bath...


..stonehenge...från bil in motion så att säga...

Första gången på engelsk pub å käka fish ´n chips...

I helgen har det varit full ös. I fredags hade vi filmnight, Helena hade bjudit hit några kompisar men dom bangade så det blev jag, Aki å Helena men vi hade trevligt ändå :P trots att det vara bara vi 3...Filmvalet va väl kanske inte det bästa "Låt den rätte komma in" är bland det absolut sämsta filmer ja nånsin sett...Har hört så mycke bra saker om den så vi väntade oss en bra svensk vampyrfilm men den va så dålig att hade ja betalat för och se den hade jag begärt pengarna tillbaka. Nog om den å till nå roligare istället...resten av helgen =)

I lördags skulle Helena på "Stitch & Bitch" (typ nå sånt stavas d) i Southampton och Aki & Eiris åkte till simhallen, jag kände inte för att gräva fram min välbegravda handarbetsgen å visa mig i baddräkt för första gången på säkert 5år va ja heller inte särskilt sugen på så blev affärer för min del.
Fick tag i 5st skivor på rea: Cascada, Jeff Buckley, Madonna, Foo Fighters och Elbow.
Och två toppar inne på "next" plus lite småplock som det alltid blir när man driver runt sådär.


Lite senare på dagen åkte vi till ett par kompisar till Helena å Aki och där va d grillparty m allt va d innebär, hamburgare, korv å sallad i långa rader m.m m.m. Helena erbjöd sig att köra så det va inte bara jag som fick dricka starkare grejer =)

På kvällen när vi kom hem va vi alla rätt slitna men fastnade framför tv´n å "Britain´s got talent", har inte varit riktigt intresserad av "Talang" hemma men här har ja liksom blivit inkörd i det å lite kul är det ju faktiskt. Susan Boyle, som tagit hela världen med storm, gick vidare från semi igår plus en dansgrupp "Diversity" m typ 10-15 pers. Jag gillar "Faces of disco" bäst men dom åkte ut igår, kolla in dom på youtube vetja. 



Igår åkte vi till Bath där vi va bjudna på födelsedags lunch å Kattis testade för första gången i sitt liv Fish ´n Chips, förstår inte riktigt allt ståhej om det men strips är ju alltid gott ;)  fick testa pimm´s oxå..det va däremot väldigt gott!! Helena beställde en stor feting bägare åt oss så det va bara att dricka å se glad ut =) Vilket jag såklart gjorde, taskit om hon varit tvungen att dricka upp allt själv ju..hehe..

Idag är sommaren borta igen...vi hade superfint igår...brände såklart axlarna men får skylla mig själv. Har fått åtminstone lite färg på kroppen.


Hur lever livet med er i gamla Sweden då?? Har ni bra väder?





Choklad, Pepsi å några bra böcker...

Idag blev det lekparken igen. Eiris har blivit kär i gungorna där så vi vandrade dit trots de sanslöst mörka molnen på himlen...det finns ju regnkläder :p  Men vi hade tur, no rain! Å på e.m blev det soligt å fint å varmt!! Very nice! 
Ja va iofs upptagen i tfn men såg det fina varma vädret genom fönstret *hehe*

Följde med Helena när hon skulle storhandla idag och lyckades gå förbi nästan allt godis...nästan...för helt plötsligt hittade jag ett väldigt fint erbjudande som ja bara inte kunde motstå: 10st KitKat för £2 ja va ju bara tvungen att köpa...och äter man choklad då blir man törstig så det blidde 6st söta pepsi flaskor oxå =)  Å när man äter choklad och dricker pepsi vill man ha nån slags underhållning och då hittade jag 2st böcker för £5. Great! Nu har ja å göra några kvällar framöver.


På lördag ska Helena in till Southampton på nå stick-möte (alltså handarbete, hon ska inte gå på möte å lära sig om hur man blir bra på att försvinna eller så)  Så Kattis följer med in och passar på att gå i affärer under tiden, tänk va allt verkar lösa sig bra just nu!


Har sjungit om lilla nyckelpigan (som kryper upp för armen) för Eiris och nu vill hon höra den all-the-time! Men det är väl kul att hon gillar den och alltid trevligt med lite ombyte. Annars är det mycke Thomas tåget å Peppa Pig som gäller här.


         Byebye! 





 


Taggiga kaktusar...(den nya favoritfrasen här i huset)

Gick riktigt bra att shoppa igår, trots att vi hade lite magert m tid. Men måste åka in nån mer gång och kolla in resten av  Southampton. Massor med affärer, 3st gallerior å så High Street (själva huvudgatan). Vi hann gå snabbt igenom en av galleriorna sen kom vi ut på huvudgatan å då lyste Kattis helt plötsligt upp för där  på andra sidan såg hon en välbekant skylt "Primark"!!! En av några få affärer som måste besökas så fort Kattis och Fia är i London. Dom har en massa billiga kläder å pryttlar. Det blev till slut 3 st mysbrallor, duschcreme å body butter (!) som doftar grapefruit...oj grapefrukt menar ja...å när vi är på väg till bilen går vi förbi IKEA ingången och Helena tittar på mig och säger:
- Ska vi köpa lite svenskt godis?
- Självklart!
Så vi chansar (har bara 13min på oss innan parkeringstiden tar slut) å kutar in. Drar åt mig Marabou choklad å en påse chirre å sen va d springa till bilen.
Allt som allt är ja rätt nöjd ändå men kommer såklart åka tillbaka dit vid senare tillfälle, då troligtvis med buss för kan inte begära att få skjuts hela tiden.

Idag har vi haft fullt upp hela förmiddagen. Vi har gungat i lekparken och tittat på ankorna (nere vid va ja tycker ser ut som ett träsk) och sen skyndade vi hem och gjorde chokladbollar för Eiris får besök av en kompis i e.m och då måste man ju ha nåt att bjuda på =)  Körde efter Farbror Melkers tema "efter behag, efter behag" så hoppas att det går att äta...




Våra bollar kanske inte blev riktigt så fina men det är väl tanken som räknas =)



               Byebye!!

"Ja är fångad av en stormvind...."

Å så har en ny vecka startat...m blåsigt, regnigt å liiite soligt väder...Om det fortsätter så här resten av sommaren kommer jag nog börja längta hem (uscha hemska tanke)

Så va hände nu i helgen?! Ungefär så mycke som jag kände för =)  Ja kollade på tv, käkade gott å drack brunt rinnande socker (eller ni kanske känner igen det mer som pepsi)  Å tänk att Norge gick å vann ESC, d va ju inte helt oväntat, men ändå kul...särskilt för norrbaggarna då, Norge vann senast (alltså om man inte räknar m i år då) 1995 m gruppen Secret Garden - Nocturne...så det va väl kanske på tiden för dom att få känna segerns sötma...
Å vi här i Sverige fortsätter vår härliga tradition med att hamna nånstans bland d 7 sämsta. Väldigt dum tradition om du frågar mig (",)


Om ca 30min ska ja försöka få upp lilla Eiris å så ska vi ta en macka eller liknande sen bär det av på shoppingtur m mamma Helena. Får man åka bil å bli åksjuk igen, helt sinnes att dom prompt måste köra på fel sida här. Känns liksom inge bra att sätta sig i vad jag tycker är förarsätet å inte ha nån ratt framför sig, å sen åka vänster i rondellerna =o 
Det är ju helt galet!

Va på bio i fredags å såg "Angels & Demons" m Helena å några av hennes polare å när vi sitter i bilen på väg in till stan så frågar Emma som då åkte med oss:
- Which side of the road do you travel on in Sweden?
Varpå jag och Helena svarar nästan i kör:
- The right one!! (alltså den högra men även va vi tycker den RÄTTA sidan)

Nä nu ska jag avsluta här och börja förbereda för tur på stan. Hoppas allt är bra med er där hemma och lämna gärna en kommentar eller skicka ett mejl: [email protected]

Seeya!! Kram kram


Välkommen på premiär...

....ja nu har ja då ÄNTLIGEN skaffat min Englands blogg =)  Ja vet att ni är många som väntat m spänning på den *hehe*
å jag ska göra mitt bästa för att inte göra er besvikna...


Så min första vecka här i landet har varit rätt skön. Har mest försökt komma till rätta med saker å ting t.ex hur en så enkel sak som att duscha kan ställa till det på morgonkvisten, ja menar hallå, man lär komma ihåg att dra i snöret så att lampan börjar lysa å sen ställa sig i duschen å trycka på START...första turen i vad som kändes som en spae shuttle launch va riktigt spännande. Jag drar mig upp ur sängen och in på badet, av m pyjamas och ställer mig i duschen....hmm, var är kranen nu då?? Just ja, ut igen, dra i snöret (ja lampan lyser) å sen tillbaka in i "rymdraketen" å trycka på START/STOP knappen aaaand Take off!!! Woohoo!! I did it, som Eiris brukar ropa när hon kissat på toa ;o)  
Ok, jag är duktig på att överdriva men det va lite snurrigt att ta in all info på Söndag e.m när ja kom fram här. 
Men nu har ja inga problem med snören å knappar, kan bli lite flummigt när man kommer hem till gamla Sweden sen igen å springer runt som en yr höna å letar efter snöret i taket =o)  

Annars då? Jo resan gick bra, första timmen iaf...sen la batteriet i mp3-spelaren av *typist* Fick då sitta å lyssna på mina grannars musik dvs opera från herren till höger å hårdrock från karl´n till vänster. Inte det roligaste jag gjort men överlevde det oxå. Nästa gång blir å tokladda med batterier och tidningar.

Funkar väldigt bra med lilla Eiris, än så länge iaf. Hoppas det fortsätter så annars kommer det nog bli en väääldigt lååång sommar. Vi har lekt, pysslat, målat med fingerfärg, läst böcker, kollat in Alfons Åberg på youtube, läst lite mer böcker, varit i lekparken, läst böcker, plaskat i vattenpölar å få se nu...jo läst böcker. Dagarna rullar på förvånansvärt fort, å det gör ju det när man har roligt =) 
Till veckan ska vi kolla in nån sånggrupp för kids här i stan å baka chokladbollar *yammi*

I onsdags va Eiris med sin mor på toddlergroup så jag passade på att ta mig en tur runt i området. Märkte efter en stund att jag konstigt nog drogs åt mataffären å kände godistarmen som rullade runt i magen. Vilken tur att jag tog med mig lite pengar, log jag för mig själv och vandrade på...tills jag helt plötsligt ser att på trottaren ca 30m framför mig ligger det 2 st feting svanar *iiik* Kattis gillar inte fåglar, särskilt inte STORA birds!! Men det var liksom bara att välja: vända å gå hem (å inte få nå godis) eller möta d läskiga fåglarna.
Blev såklart det sistnämda, med hjärtat i halsgropen å en puls i 273 ungefär trampade jag förstiktigt fram...å det såg ut som att jag skulle klara mig fint utan att bli upptäckt (det såg nämligen ut som dom låg och sov) men så "vaknar" den största av dom å sträcker sin otroligt långa hals och börjar nafsa efter mig *hjäp* Jag kastade mig åt sidan, hamnade närapå mitt i farliga biltrafiken istället men lyckades hoppa in på trottaren igen bortanför fåglarna innan pippin fick tag i mig. Kommer tänka mig för både en och tre gånger innan jag blir godissugen igen.


Nä, nu ska ja avsluta detta hiskeligt långa inlägg med å citera horoskopet för Fiskarna från tidningen "Hänt Bild" som ja köpte på Arlanda:

Lätta ankar
Du vill glömma vardagen och hämta ny inspiration och energi. En resa kan vara det som får dig att känna dig som en ny människa, så tveka inte att kasta loss!
Du lyckas med: En nystart.
Undvik: Genvägarna.




Har tagit bilder som förhoppningsvis dyker upp nästa gång. Ha d bäst!! Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0